Romania nu trebuie sa faca "greseli majore", pentru a nu se intoarce in recesiune. Avertismentul vine de la consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. El spune, intr-un interviu la RFI, ca "Romania nu se vede direct amenintata" de criza datoriilor din spatiul european. "Nu exista nici un pericol de incetare de plati in Romania", asigura Adrian Vasilescu. El mai declara ca "falimentul Greciei, falimentul unei tari nu poate fi o realitate!".

Reporter: Credeti ca Romania a iesit definitiv din recesiune sau procesul este reversibil?

Adrian Vasilescu: Din punctul meu de vedere, in primul rand, trebuie sa departajam: criza este intregul, ceea ce framanta planeta, incepand din august 2007; recesiunea este o parte a intregului si se produce din cand in cand. America a iesit din recesiune inca din 2009, Europa mai toata a iesit din 2010, iar noi am iesit in 2011. Important ar fi sa nu ne intoarcem inapoi in recesiune si sa vedem cum facem incet-incet sa stingem efectele crizei, dar problema esentiala este una singura: sa nu facem greseli majore! Pentru ca la masuri geniale nu ne putem astepta. Numai tehnologia s-a dezvoltat pe baza de masuri geniale. In rest, economia s-a dezvoltat prin evitarea greselilor.

Rep.: Agentia Reuters anunta recent ca bancherii europeni se pregatesc de falimentul Greciei. Credeti in acest scenariu, domnule Adrian Vasilescu?

A.V.: Falimentul Greciei, falimentul unei tari nu poate fi o realitate! Poate intra o tara in incetare de plati. Asta este cu totul altceva. Nu poate fi falimentata o tara. Deocamdata cred ca mai este mult pana s-ar putea ajunge la o conventie privind incetarea de plati a Greciei (...).

Continuarea pe www.rfi.ro.