Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Chinezii de la ZTE sunt interesati de linia de productie de la Jucu, dar asteapta o invitatie si desecretizarea contractului cu Nokia/Huawei vizeaza Bucuresti pentru centrul de suport tehnic

Chinezii de la ZTE, al cincilea mare producator de telefoane mobile din lume, sunt interesati de linia de productie de la Jucu, dar asteapta o invitatie si desecretizarea contractului cu Nokia. Reprezentantii ZTE in Romania sunt atenti in prezent la ce se intampla la Jucu, in judetul Cluj, in conditiile in care acolo se afla o platforma de echipamente telecom, aeroport si autostrada, dar asteapta desecretizarea contractului cu Nokia si o invitatie de la autoritati pentru o posibila investitie in zona, a precizat pentru HotNews.ro Lorian Vintila, director de strategie al ZTE Romania. Chinezii si-au anuntat deja intentia de a deschide o linie de productie de echipamente de telecomunicatii in tara, iar Ministerul Comunicatiilor le-a propus judetul Constanta, unde se poarta momentan discutii. Un alt mare furnizor chinez de echipamente telecom, Huawei, are ca prioritate Bucuresti pentru deschiderea unui centru de suport tehnic cu circa 1.100 de noi angajati pana in 2014, a precizat pentru HotNews.ro Vlad Doicaru, director in cadrul Huawei Romania. Grupul finlandez Nokia a anuntat joia trecuta ca va inchide fabrica de la Jucu, din judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca.

Anca Boagiu: IBM doreste crearea unui parc tehnologic la Targu Mures

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a afirmat ca IBM si-a anuntat decizia de a investi intr-un parc tehnologic la Targu Mures, discutiile purtandu-se inca de anul trecut, potrivit Mediafax. Oficialul a precizat si ca a avut deja loc un schimb de terenuri pentru crearea infrastructurii necesare companiei. Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, si cel al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, au facut recent declaratii privind intentia si chiar decizia IBM de a infiinta un centru cu pana la 3.000 de angajati in Romania in perioada urmatoare.

Jeffrey Franks: Reformele din Romania au incetinit. Exista ingrijorari legate de posibile presiuni politice

Reformele din Romania au incetinit in ultimele trei luni, in special in procesul de restructurare si privatizare a companiilor de stat, a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii Fondului Monetar International in tara noastra, adaugand ca oficialii FMI sunt ingrijorati ca acest lucru ar putea avea legatura cu anumite presiuni politice. "FMI vrea ca Guvernul de la Bucuresti sa mentina o abordare ferma atat asupra politicii fiscale, cat si asupra reformelor structurale, chiar si in contextul alegerilor", a afirmat acesta. Oficialul Fondului Monetar a mai aratat ca autoritatile de la Bucuresti au "slabit" in ultimele trei luni procesul de privatizare si restructurare a companiilor de stat. El a precizat ca motivele pentru care anumite reforme au fost intarziate vor fi discutate cu autoritatile romane la urmatoarea misiune de evaluare, programata luna aceasta.

Un roman lucreaza la Nissan pentru a crea masina ce se adapteaza in functie de gandurile soferului

Un roman lucreaza la Nissan pentru a crea masina ce se adapteaza in functie de gandurile soferului. Compania Nissan lucreaza intens la o tehnologie care sa permita masinilor viitorului sa "citeasca" intentiile soferului pentru a se putea adapta din timp situatiilor din trafic, in beneficiul sigurantei rutiere si placerii de a conduce, a anuntat producatorul auto japonez. In acest proiect lucreaza si cercetatorul Lucian Gheorghe, originar din Romania, care traieste in Japonia de 14 ani. Nissan desfasoara aceasta activitate de pionierat in colaborare cu Scoala Politehnica din Lausanne. Cercetarile avansate in domeniul interfetei creier-computer, efectuate de elvetieni, permit deja persoanelor cu handicap fizic sa isi manevreze scaunele cu rotile exclusiv prin transferul semnalelor de la creier. Urmatoarea etapa este adaptarea acestui proces la masina si soferul viitorului.