Premierul britanic David Cameron a declarat miercuri ca amenintarile curente la adresa economiei globale si a celei britanice "sunt la fel de mari ca in 2008", facand o comparatie cu criza de pe pietele financiare cauzata de prabusirea bancii de investitii Lehman Brothers. Cameron a mai spus si ca tara sa "nu se va lasa atrasa intr-un sir nesfarsit de planuri de salvare a tarilor din Zona Euro", relateaza Reuters.

David CameronFoto: Agerpres

Prezent la o conferinta a Partidului Conservator, al carui lider este, Cameron a mai spus ca Executivul trebuie sa taie cheltuielile inutile.

Cameron a justificat politica de austeritate impusa de guvernul sau declarand ca perspectivele economice nu sunt pozitive in Zona Euro, unde economiile Germaniei si Frantei si-au incetinit constant ritmul de crestere.

David Cameron a atacat si birocratia europeana, despre care a spus ca se concentreaza pe subiecte inutile: "UE e cea mai mare piata comuna din lume, dar nu functioneaza asa cum ar trebui. Aproape in fiecare zi vad o noua reglementare fara sens. Acum citeva zile am vazut proiectul unei directive UE care trata urmatorul subiect: trebuie lasati diabeticii sa conduca masini? Ce-are de-a face asta cu piata comuna? Credeti ca e cineva in China care gindeste asa? Europa trebuie sa se trezeasca".