Statul belgian nu exclude sa preia total Dexia Banque Belgique, entitatea belgiana a bancii, a afirmat duminica ministrul Finantelor, Didier Reynders, intr-un interviu acordat televiziunii RTBF si citat de AFP.

"Statul va urca puternic in actionariat. Daca vom detine 100% (din capitalul Dexia Banque Belgique), ceea ce nu exclud, nu avem vocatia sa ramane pe termen nedefinit. Asta nu inseamna ca vom ramane in actionariat trei sau sase luni", a adaugat acesta.

In fata amplorii crizei datoriilor, "nu exclud ca in trei ani, cinci ani, poate mai multi, sa fim inca prezenti" in actionariatul DBB, filiala en détail a Dexia, a continuat ministrul.

Schema dezmembrarii bancii franco-belgiene Dexia privilegiaza la ora actuala o nationalizare a entitatii belgiene si crearea in Franta a unei noi banci, dedicate colectivitatilor locale.

Negocierile pentru finalizarea dezmembrarii au intrat in linie dreapta duminica, o data cu intalnirea dintre premierul francez François Fillon si omologul sau belgian Yves Leterme.