Unul dintre cei mai discreti dar influenti oameni, Vicontele Etienne Davignon (79 ani), presedintele Grupului Bilderberg va conferentia vineri seara la sediul Bancii Centrale pe tema "Uniunea Europeana dupa criza datoriilor suverane". Grupul Bilderberg, asociat din cauza discretiei cu care se inconjoara, cu cele mai oculte organizatii, reuneste personalitati mondiale care se intrunesc anual. Numele grupului vine de la cel al hotelului la care a avut loc prima reuniune. Davignon face parte din grupul Bilderberg din anul 1974, si in 1999 a ajuns la conducerea acestuia, fiind cel de-al saselea presedinte al organizatiei. El a acordat de-a lungul timpului putine interviuri, HotNews facand o selectie a celor mai importante declaratii ale sale. Anul acesta, reuniunea Grupului a avut loc in iunie la Saint Moritz in Elvetia, participantii fiind cazati la Suvretta hotel. Intra in text pentru a urmari declaratiile vicontelui pe temele actuale: criza euro, Grecia s.a.

Foto:

Despre discutiile care au avut loc in Elvetia si care sunt argumentele cu care Davignon neaga orice "ocultisme" asociate Grupului, puteti afla dintr-un interviu acordat de Davignon, aici.

"Teza aceasta a complotului, place si stiti bine ca jurnalist acest lucru. Noi ne intalnim anual, temele abordate nu sunt secrete, iar intre doua reuniuni se pot petrece atatea evenimente incat ar fi imposibil sa le controlam. Discretia este conditia libertatii dezbaterilor", a spus Vicontele.

Aici puteti urmari un alt interviu al vicontelui Davignon, unde vorbeste despre scandalul DSK-FMI, criza din Grecia si cea din zona euro.

El a admis intr-un alt interviu acordat Euobserver ca Grupul a "ajutat" crearea monedei unice europene.

Despre Grupul Bilderberg nu se cunosc foarte multe detalii, Mugur Isarescu (Guvernatorul BNR) neasumandu-si public apartenenta la acest Grup, chiar daca a admis ca face parte din cercuri in care se discuta "viitorul planetei". "Ce se va intampla? Nu stiu. Si v-o spun clar, nu stiu ce se va intampla cu toate ca circul in toate aceste cercuri in care se discuta si de viitorul omenirii si al bancilor centrale, nu stiu nici ei foarte clar. Nu cred in conspiratii, probabil ca ati aflat ca fac parte din nu stiu ce grupuri care pun la cale omenirea, ne adunam si...astea sunt... Dar sincer nu se intampla numai in Romania, minti din astea bolnave si dominate de ideea conspiratiei mondiale exista peste tot", a declarat guvernatorul BNR la deschiderea oficiala a Forumului-dezbatere "Scoala de vara BNR", de la sediul Universitatii Ovidius din Constanta.

La conferinta de vineri seara, presa va avea acces intr-o sala alaturata de cea in care au loc discutiile, putand urmari proiectia video a conferintei.