Banca austriaca Volksbank a anuntat joi ca in 2011 ar putea inregistra pierderi de peste un miliard de euro din cauza deprecierii puternice a participatiilor la Investkredit Bank AG si Volksbank Romania, potrivit AFP. Astfel, participatiile la cele doua sucursale vor fi in cuantum de 700 milioane de euro.

La nivel consolidat, pierderea va fi cuprinsa intre 500 si 700 milioane de euro, potrivit directorului general al Volksbank, Gerald Wenzel.

Impactul capitalurilor proprii va fi de circa 200 milioane de euro, potrivit estimarilor bancii, care mai arata ca evolutia conditiilor de pe pietele financiare ar putea avea un impact de +/- 150 milioane de euro.

Anuntul Volksbank vine la doar cateva zile dupa ce Erste Bank, cea mai mare banca austriaca, a aratat ca se asteapta la o pierdere neta de 700-800 milioane de euro in acest an, dupa ce a decis ajustarea unor active. Comitetul Executiv al Erste Group a prezentat luni o serie de masuri cu privire la evaluarea portofoliului CDS, la operatiunile din Ungaria si Romania, precum si la aplicarea unitara la nivelul grupului a metodei dobanzii efective, ce vor avea un impact de 1,579 miliarde de euro asupra contului de profit si pierdere pentru primele noua luni.