Guvernul german a redus joi previziunea de crestere a Produsului Intern Brut (PIB) pentru 2012 la 1%, tinand cont de incetinirea activitatii economice, au anuntat surse apropiate de guvernul de la Berlin, citate de agentia AFP.

Berlinul miza pana acum pe o crestere de 1,8% pentru anul viitor. Pentru acest an, previziunea a fost majorata usor la 2,9%, fata de estimarea anterioara de 2,6%, din aprilie.

Desi anul 2011 a debutat sub auspicii favorabile, la nivel global, ritmul cresterii a incetinit puternic in lunile urmatoare, in special in perioada verii.

Cresterea ar urma sa cunoasca o franare puternica in timpul iernii. Principalele institutii de analiza din Germania au prezis in raportul bianual publicat saptamana trecuta un recul al PIB-ului in primul trimestru din 2012. Activitatea economica ar trebui sa se relanseze, dar modest, in cursul anului 2012.

Economia Germaniei, tara cu exporturi foarte mari, a resimtit in ultimele luni efectul conjuncturii mondiale, penalizata de criza datoriilor din Zona Euro si de situatia din Statele Unite.

Aproximativ 60% din exporturile germane merg la partenerii sai europeni.