"Anul 2012 si cei care vor urma nu vor mai semana cu anii 2009-2011. Romania va trebui sa forteze iesirea din criza, un proces greu, complex si dificil. Ceea ce va cere, din partea intregii societati romanesti, un nou efort de restructurare, de eficientizare, de perfectionare. Si, mai ales, un efort de adaptare in viteza a economiei la un sistem competitiv", a declarat guvernatorul BNR Mugur Isarescu cu ocazia decernarii emblemei "Onoarea Armatei Romaniei" din partea MapN.

Mugur IsarescuFoto: Agerpres

"Eu cred ca, in 2012, tara se va putea angaja pe doua fronturi: unul pentru insanatosirea in continuare a bugetului si al doilea pentru consolidarea cresterii economice. Altfel, doar taind cheltuieli bugetare, s-ar putea sa fim loviti de alte si alte disfunctionalitati", a mai spus Guvernatorul bancii de emisiune.

Corectarea erorilor de politica economica este, peste tot in lume, dureroasa, de multe ori greu de inteles de catre public si inerent tarzie, dar este absolut necesara. Stiu din experienta ca negarea nevoii de ajustare nu este o optiune viabila. Este insa adevarat ca asigurarea sustenabilitatii fiscale fara a pune in pericol perspectivele cresterii economice constituie o provocare majora pentru decidenti, declarase anterior Guvernatorul, cu ocazia conferintei "Provocările creşterii economice în Uniunea Europeană. Reforme pentru viitorul Europei".