Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR pe probleme de politică monetară, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre solutiile cautate de liderii europeni la criza datoriilor suverane si impactul acestei crize asupra Romaniei.

Lucian CroitoruFoto: Agerpres

Context:

Miercuri este programata reuniunea Consiliului European la care este asteptata adoptarea pachetului de masuri care sa permita rezolvarea crizei datoriilor suverane. Reuniunea nu incepe sub cele mai bune auspicii, dat fiind ca reuniunea pregatitoare a ministrilor de finante din UE a fost anulata.

Statele nemembre ale zonei euro au cerut in mod repetat tarilor din Eurozone sa ia in calcul impactul asupra lor al masurilor promise pentru salvarea euro.

In acest context european plin de incertitudini, Romania primeste vizita FMI, BM si Comisiei Europene pentru evaluarea masurilor asumate in cadrul acordului de tip precautionary. Executivul, sub presiune din partea troicii pentru accelerarea reformelor in domeniul companiilor de stat, asteapta aceasta vizita a FMI pentru a finaliza proiectul de buget pentru 2012.

Nota Redactiei:

  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana