Fostul director al Goldman Sachs, Rajat Gupta, s-a predat Biroului Federal de Investigatii (FBI) dupa ce a fost pus sub acuzare pentru divulgarea de informatii privilegiate, potrivit Wall Street Journal. Gupta a facut obiectul unei anchete pentru a se vedea daca a oferit informatii privilegiate magnatului Raj Rajaratnam, care a fost condamnat la inceputul acestei luni la 11 ani de inchisoare pentru a folosit informatii confidentiale pentru a obtine profit.

Procurorii si autoritatea de reglementare a pietelor financiare din SUA (Securities and Exchange Commission) au aratat ca Rajat Gupta i-a oferit lui Rajaratnam, fondatorul fondului de hedging Galleon, detalii privind investitia de 5 miliarde de dolari pe care fondul Berkshire Hathaway urma sa o faca la Goldman Sachs si despre prima pierdere trimestriala a bancii.

Potrivit dovezilor prezentate la procesul lui Rajaratnam, Rajat Gupta l-a sunat pe acesta la cateva minute de la aflarea acestor detalii confidentiale in sedintele board-ului Goldman Sachs.

Avocatul lui Gupta, Gary Naftalis i-a luat apararea clientului sau, declarand ca fostul sef de la Goldman Sachs nu a facut nimic ilegal.

"Orice afirmatie ca Rajat Gupta s-a implicat in fapte ce nu sunt in spiritul legii este total nefondata. Faptele demonstreaza ca domnul Gupta este nevinovat si ca a actionat intotdeauna cu onestie si integritate. Nu a facut comert cu niciun titlu de valoare, nu l-a mituit pe Rajaratjnam ca sa poata face asta si nu si-a impartit profitul ca parte a vreo intelegere de schimb reciproc", a declarat avocatul.

In varsta de 62 de ani, Gupta, a activat timp de 34 de ani in cadrul companiei de consultanta McKinsey, iar in 2006 a dobandit un loc in boardul Goldman Sachs. In 2007 s-a retras de la McKinsey.