Un judecator federal a convenit miercuri eliberarea omului de afaceri Rajat Gupta, fost director al Goldman Sachs, contra unei sume de 10 milioane de dolari, informeaza AFP. Rajat Gupta s-a declarat nevinovat, dupa ce a fost pus sub acuzare pentru divulgarea de informatii privilegiate.

Rajat GuptaFoto: Reuters

Judecatorii au fixat o cautiune in valoare de 10 milioane de dolari si au cerut ca pasaportul lui Rajat Gupta sa fie predat autoritatilor. El a primit, de asemenea, interdictia de a parasi teritoriul Statelor Unite.

Gupta, imbracat intr-o camasa albastra si vizibil nervos, a pledat nevinovat in fata unui alt judecator, care a fixat termenul de incepere a procesului pe 9 aprilie.

Rajat Gupta este acuzat pentru "complot in comiterea de fraude bursiere" si "fraude bursiere", cu un total de sase capete de acuzare, fapt pentru care fostul director al Goldman Sachs risca peste o suta de ani de inchisoare si o amenda de 25 de milioane de dolari.

In varsta de 62 de ani, Gupta, a activat timp de 34 de ani in cadrul companiei de consultanta McKinsey, iar in 2006 a dobandit un loc in boardul Goldman Sachs. In 2007 s-a retras de la McKinsey.