Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde a salutat "progresele substantiale" realizate la summitul european de la Bruxelles, felicitandu-i pe liderii zonei euro pentru ca au pus la punct "un program care va raspunde crizei din regiune".

"Chiar acum, am de gand sa recomand Consiliului de administratie al FMI sa acorde urmatoarea transa de imprumut" Greciei, a spus ea intr-un comunicat, subliniind faptul ca punerea in aplicare "a reformelor economice acceptate" de Atena ramane "importanta", scrie AFP.

ora 10.10 - Rusia vorbeste de un "optimism prudent" in urma acordului.

ora 09.50 - Japonia promite ca va lua "masurile necesare" pentru a ajuta Europa, a anuntat ministrul de finante nipon. De la inceputul anului, Japonia a investit 2,68 miliarde de euro, sau 20% din totalul creditelor emise de Fondul european de Stabilitate Financiara, organism creat pentru a ajuta tarile din zona euro cu prea multe datorii. Tokyo a spus in mai multe randuri ca va continua sa investeasca, cu conditia ca Europa sa ajunga la un acord pentru a calma pietele.

ora 09.40 China: Agentia de stat Xinhua scrie ca rezultatul este "pozitiv insa plin de dificultati".

ora 7:40 Cancelarul Germaniei Angela Merkel s-a declarat "foarte satisfacuta" de rezultatele summitului maraton de la Bruxelles unde liderii zonei euro au ajuns la o noua intelegere privind salvarea Greciei, scrie Wall Street Journal.

"Cred ca am fost la inaltimea asteptarilor si ca am facut ceea ce trebuia facut pentru euro", a spus Merkel.

ora 7:00 Institutul pentru Finante Internationale (IFI) reprezentand sectorul privat, a salutat acordul liderilor zonei euro dupa o noapte maraton la Bruxelles dand asigurari ca bancile "vor sa colaboreze cu Grecia". Declaratia a fost facuta de Charles Dallara, directorul Institutului.

ora 6:50 Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE) Jean-Claude Trichet a salutat joi dimineata, "deciziile extrem de importante" luate de liderii zonei euro in timpul summitului de la Bruxelles. Ei au reusit sa puna la punct un plan de reactie la criza datoriilor suverane din zona euro.

"Am luat decizii importante in mai multe domenii (...) Toate acestea cer acum multa munca, munca rapida", a afirmat Trichet care se pregateste sa paraseasca functia la inceputul lunii noiembrie.

Ora 6:10 "O noua era" a inceput pentru Grecia, a declarat premierul grec George Papandreou, dupa summitul UE de la Bruxelles.