Romania nu va fi pregatita sa intre in zona euro in 2015, daca adoptarea monedei unice europene va fi conditionata de aceleasi criterii ca in prezent. O spune, la RFI, fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu. El spune ca are o opinie "mai zurlie", si anume ca toate statele membre sa adere automat la euro.

Sebastian Vladescu nu vede Romania in zona euro in 2015: "Nu cred ca Romania va fi pregatita in 2015 sa adere la euro, in cazul in care Zona Euro va functiona si va impune aceleasi principii pe care le impune in acest moment".

Fostul ministru de Finante propune aderarea automata la euro. "Eu am aici o opinie mai zurlie, ca sa spun asa. Cred ca Zona Euro ar trebui sa se extinda automat la orice stat membru, cu toate riscurile legate de acest proces, dar cred ca aceasta extindere a euro ar accelera integrarea statelor europene, pentru ca ea ar trebui sa presupuna la momentul extinderii politici fiscale si bugetare comune, care sunt absolut necesare pe langa cele monetare, pentru a avea o moneda functionala", precizeaza Sebastian Vladescu.

Continuarea pe www.rfi.ro.