Nicolas Sarkozy si Angela Merkel se vor intalni miercuri la ora 16:30 GMT la Cannes (Franta), cu liderii UE si FMI inainte de discuta la ora 19:30 GMT cu prim-ministrul grec George Papandreou, a anuntat, marti seara, presedintia franceza citata de presa internationala.

Prima reuniune de "consultare" va fi intre presedintele francez si cancelarul german care vor discuta si cu presedintele Eurogrupului si premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy si cu cel al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso precum si cu directorul executiv al FMI, Christine Lagarde.

Toti se vor intalni apoi, la ora 19:30 GMT, cu prim-ministrul grec si ministrul Economiei si Finantelor Evangelos Venizelos, pentru a discuta situatia creata de anuntarea unui referendum in Grecia privind planul de salvare al zonei euro adoptat joia trecuta la Bruxelles.

Intre aceste doua reuniuni, Nicolas Sarkozy si omologul sau chinez, Hu Jintao, se vor intalni pentru un pranz de lucru de la ora 18:00 GMT, scrie AFP.

Intalnirea Mekel-Sarkozy, programata rapid pentru miercuri dupa-amiaza, are loc cu doar cateva ore inaintea reuniunii G20 de pe 3-4 noiembrie de la Cannes.

Anuntul domnului Papandreou, la doar cinci zile dupa prezentarea planului de salvare european, a provocat marti un adevarat cutremur pe burse si a reinviat temerile unui faliment al Greciei si o disparitie a zonei euro.

Intr-o discutie telefonica marti, domnul Sarkozy si Merkel au asigurat ca sunt "hotarati" sa puna in aplicare planul convenit la summitul de saptamana trecuta.

Si, dupa o reuniune de urgenta la Palatul Elysee, Sarkozy a reiterat faptul ca masurile adoptate de catre cele 17 tari din zona euro au fost "singura cale posibila de a rezolva problema datoriei Greciei".