Referendumul anuntat de guvernul elen asupra sprijinului financiar oferit de Uniunea Europeana ar putea sa aiba loc in decembrie, a anutat miercuri ministrul de interne grec, citat de Reuters.

"Exista posibilitatea sa tinem referendumul mai devreme de ianuarie, in decembrie", a declarat Haris Kastanidis la televiziunea publica.

Acest lucru va fi posibil daca Grecia si partenerii sai internationali vor reusi sa puna la punct detaliile acordului mai devreme decat este programat, a spus Kastanidis.

Initial, Kastanidis anuntase ca referendumul va fi organizat in ianuarie, insa miercuri dimineata purtatorul de cuvant al guvernului a afirmat ca acest lucru se va intampla "cat mai curand posibil".

"Referendumul va reprezenta un mesaj clar in interiorul si exteriorul Greciei privind parcursul nostru european si prezenta in zona euro", a declarat Papandreou. "Nimeni nu ar trebui sa puna la indoiala prezenta Greciei in zona euro", a mai spus premierul.

Sedinta extraordinara de Guvern de marti seara a avut loc inaintea reuniunii de la Cannes, unde Papandreou se va intalni cu lideri ai UE si FMI, intr-o incercare de a calma ingrijorarea provocata de anuntul referitor la referendumul din Grecia.