Marea Britanie "pregateste planuri" in ipoteza in care criza datoriilor din Europa va duce la disparitia monedei euro, a afirmat vineri ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, citat de AFP.

Intrebat, la Cannes, in Franta, unde are loc Summitul G20, daca Londra are un plan in aceasta eventualitate, George Osborne a raspuns: "Marea Britanie si guvernul britanic se pregatesc pentru toate situatiile".

"Este ceea ce se asteapta de la noi si este responsabilitatea noastra fata de poporul britanic. Pregatim planuri", a precizat el. "Ne gestionam datoriile, gestionam situatia noastra, dar ne pregatim si pentru ceea ce lumea si Zona Euro ar putea sa ne impuna", a adaugat acesta.

"Zoan Euro trebuie sa faca fata la responsabilitatile sale si sa-si sustina moneda. Nimeni nu o poate face in locul lor, nici macar Marea Britanie", a continua George Osborne. "Totusi, restul lumii, care include Marea Britanie si tari precum China si Japonia, trebuie sa se asigure ca sistemul economic international ramane stabil si bine finantat", in special prin intermediul Fondului Monetar International, a comentat oficialul britanic.