Nicolas Sarkozy a declarat vineri ca statele care vor mai gazdui paradisuri financiare vor fi "ostracizate de comunitatea internationala", relateaza AFP.

"Nu mai dorim paradisuri fiscale. Mesajul este foarte clar, tarile care vor gazdui paradisuri fiscale vor fi ostracizate de comunitatea internationala", a spus presedintele Frantei, tara care prezideaza in prezent G20.

"Antigua-si-Barbuda, Barbados, Botswana, Brunei, Panama, Seychelles, Trinidad-Tobago, Uruguay si Vanuatu nu au adoptat un cadru juridic adaptat de schimb al informatiilor fiscale", a spus acesta, adaugand ca "Elvetia si Liechtenstein nu se califica inca" in randul tarilor care au implementat un astfel de cadru.

Sarkozy a precizat ca G20 va "publica sistematic la fiecare summit lista tarilor care nu au facut inca ceea ce trebuie pentru a iesi din acest comportament inadmisibil".

"Suntem decisi sa nu tolaram asta", a subliniat seful statului francez, reamintind ca in urma cu trei ani a amenintat ca va parasi sala summitului G20 de la Londra daca o lista a "jurisdictiilor care nu coopereaza nu este publicata".

"Nu mai suntem in aceeasi lume. Exista 11 paradisuri fiscale, existau cateva zeci cand am inceput la Londra", a adaugat acesta.