Resursele FMI nu ar trebui folosite pentru ajutarea tarilor din Zona Euro, care este, in ansamblul sau, "relativ bogata", in conditiile in care "tarile cele mai puternice" le pot ajuta pe celelalte, a afirmat duminica ministrul canadian al Finantelor, Jim Flathery, citat de AFP.

"FMI este pentru ajutarea tarilor cu finante fragile. Tarile euro sunt relativ bogate", a spus Flathery, intr-un interviu acordat saptamanalului economic Handeslblatt si care va fi publicat luni.

"Tarile cele mai puternice din Europa ar trebui sa puna la dispozitie mijloace financiare pentru Zona Euro", a comentat acesta.

Potrivit ministrului canadian de Finante, ar fi dificil de explicat cetatenilor din Japonia sau Statele Unite, care au si ele datorii foarte mari, ca banii lor sunt folositi prin intermediul FMI pentru sustinerea Zonei Euro.

Europenii conteaza in special pe economiile emergente pentru mecanismul de sustinere care va fi andosat la FMI chiar daca, pana in prezent, niciuna dintre ele nu a facut o promisiune concreta.