Actionarii Bancpost au hotarat luni majorarrea capitalului social al bancii cu 92,6 milioane de lei, la 1,18 miliarde de lei, prin conversia unui imprumut subordonat al actionarului majoritar si prin aporturi in numerar din partea celorlalti actionari, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.

"Un numar de 216.050.000 noi actiuni nominative ordinare sunt emise pentru conversia unui imprumut subordonat si sunt distribuite catre Eurobank EFG. Un numar de 15.539.616 noi actiuni nominative ordinare sunt emise in vederea cresterii capitalului prin noi aporturi de numerar si sunt oferite spre subscriere actionarilor Bancpost, proportional cu numarul de actiuni detinute de acestia la data de referinta, si anume 31 octombrie 2011", se mai spune in comunicat.

“Decizia Eurobank EFG de a converti imprumutul subordonat in aport la capitalul social este o reconfirmare a angajamentului actionarului majoritar al Bancpost de a sustine si dezvolta in continuare afacerile sale din Romania”, a declarat Peter M. Weiss, presedinte executiv al Bancpost.

Actionarul majoritar al Bancpost este grupul elen EFG Eurobank.