Un grup de bloggeri- Bogdan Glavan, Florin Citu, Cristian Paun, Dan Selaru si Dan Popa - a decis sa atace frontal ideile proaste care bantuie analiza si politica economica. Cei cinci bloggeri se vor intalni in cadrul unei serii de dezbateri online, prima avand loc la sfarsitul saptamanii trecute. Impreuna, vor incerca sa explice ce e cu criza, cum e cu solutiile si mai ales ce scenarii alternative exista. Discutiile vor avea un ton relaxat si fundamental ne-didactic.

Dezbaterea bloggerilor Foto: Hotnews

Vineri, 11 noiembrie va avea loc a doua dezbatere incepand cu ora 17,00, tema fiind "Cum apar crizele? Cat dureaza si cum se sting?"

Cei care doresc raspunsuri la intrebari punctuale, pot utiliza formularul de la finalul articolului sau pe pagina de Facebook

Concluziile intalnirii anterioare (dedicata acordului cu FMI)au fost ca- desi fundamental necesar, acordul a incurajat non actiunea guvernamentala si hazardul moral din jurul deciziilor politice. "Decidentii politici stau linistiti, au acesti bani care sunt un garant de a nu aparea o depreciere a leului si isi continua politicile publice fara sens", a explicat Cristian Paun la prima intalnire a grupului celor 5 bloggeri care a avut loc vineri la sediul Universitatii Romano Americane si a fost transmisa LIVE de HotNews.ro. "Ideea era sa fi luat banii de la FMI ca sa ii tii pe speculatori departe ca sa nu iti atace valuta, nu sa ii folosesti la plata salariilor. Noi am trecut prin criza cu FMI de mana. La un moment dat FMI va pleca iar noi vom ramane fara sa fi invatat ceva", a spus si Florin Citu.

Vezi aici inregistrarea intalnirii

Nota redactiei:

  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
  • Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori. Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate.