Directorul executiv al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, a declarat duminica ca "toate tarile trebuie sa-si joace rolul lor pentru a ajuta la reechilibrarea economiei mondiale".

Doamna Lagarde s-a referit la "preocuparile FMI privind riscurile cu care se confrunta economia mondiala", in special cea a zonei euro", precum si la "necesitatea urgenta de a aplica politicile asupra carora liderii lor au convenit in octombrie", potrivit unui discurs transmis presei pe care oficialul FMI l-a sustinut la summit-ul din Asia-Pacific, in Hawaii.

"Fara o solutie la criza din zona euro, economia globala ar intra intr-o spirala descendenta de pierdere a increderii, cu o crestere economica mai mica si locuri de munca mai putine", a adaugat ea.

"Acest lucru ar afecta toate tarile si avem tot interesul sa rezolvam aceasta criza" a insistat Lagarde, adaugand ca "pentru a evita riscuri suplimentare pentru economia globala (...) toate tarile trebuie sa joace rolul lor pentru a ajuta la reechilibrarea economiei mondiale".