Incetinirea activitatii este din ce in ce mai marcanta in marile economii mondiale, potrivit indicatorilor avansati pentru luna septembrie, publicati luni de Organizatia de Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) si citati de AFP.

In raport cu luna precedenta, "indicatorii compoziti avansati indica mai puternic o incetinire pentru ansamblul principalelor economii", potrivit unui comunicat al organizatiei.

Indicatorul Germaniei semnaleaza pentru prima oara dupa criza din 2008-2009 o incetinire a activitatii in ceea ce priveste tendinta pe termen lung. El se adauga astfel indicatorilor Frantei si a Zonei Euro, care cazusera luna trecuta sub 100 de puncte, prag care indica tendinta pe termen lung.

Activitatea in Italia, Marea Britanie, Canada, Brazilia si India continua sa fie sub acest nivel, in timp ce in Statele Unite, Rusia si Japonia se apropie din ce in ce mai mult.

Inversarea tendintei indicelui precede in general cu sase luni inversiunea in activitatea economia, potrivit organizatiei care reuneste tarile cele mai bogate ale planetei.