Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

​Ministerul Economiei a semnat contractul de intermediere a ofertei de vanzare a 15% din Transelectrica

Ministerul Economiei a semnat luni contractul de intermediere a ofertei publice secundare de vanzare a 15% din actiunile Transelectrica cu sindicatul constituit din BCR, SSIF Intercapital Invest si Swiss Capital. Reprezentantii Ministerului au aratat ca in perioada imediat urmatoare vor fi demarate serviciile financiare si de consultanta necesare pregatirii si derularii ofertei publice secundare de vanzare a pachetului de actiuni ale Transelectrica. Actionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei, cu 73,68% din actiuni, alaturi de Fondul Proprietatea si de alti actionari.

Oltchim va trimite 1.000 de angajati in somaj tehnic in perioada 15-30 noiembrie

Combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea va trimite in somaj tehnic 1.000 de angajati in perioada 15-30 noiembrie, acestia urmand sa beneficieze de o indemnizatie de 75% din salariul de baza in aceasta perioada, a anuntat compania. Cei 1.000 de angajati vor fi trimisi in somaj tehnic din cauza lipsei materiei prime si a capitalului de lucru. Salariatii vizati fac parte atat din randul celor care isi desfasoara activitatea in cadrul activului din Ramnicu Valcea, cat si al celor ce-si desfasoara activitatea la Divizia Petrochimica din comuna Bradu, din judetul Arges. Oltchim a inregistrat in primele noua luni ale anului pierderi de 179,7 milioane de lei.

Comisarul european pentru comert: Belgia, urmatoarea tara care s-ar putea confrunta cu pierderea increderii investitorilor

Belgia este urmatoarea tara care s-ar putea confrunta cu pierderea increderii investitorilor, asa cum s-a intamplat cu Grecia si Italia, daca nu va fi format rapid un nou guvern, a avertizat comisarul european pentru comert, belgianul Karel De Gucht. "Italia si Grecia sunt salvate deocamdata deoarece au un nou guvern. S-ar putea ca pietele sa se uite in jur si sa se intrebe <>. In acest caz cred ca Belgia este una dintre posibilele victime", a declarat oficialul. Politicienii din Belgia se lupta de 517 zile sa formeze un guvern de coalitie - un record mondial - pe fondul divergentelor in crestere dintre flamanzi si valoni. In acelasi timp, Belgia are a treia cea mai mare datorie publica din UE, dupa Grecia si Italia, de aproape 100% din PIB.

Tarife mai mici la Registrul Comertului. Transmiterea informatiilor prin e-mail si cele pentru furnizarea de informatii in limba engleza sunt gratuite

Tarife mai mici la Registrul Comertului. Transmiterea informatiilor prin e-mail si cele pentru furnizarea de informatii in limba engleza au devenit gratuite, in urma anularii taxelor. Schimbarile au devenit operationale incepand din 11 noiembrie. In ceea ce priveste transmiterea documentelor prin fax, tariful este de 2,42 lei, iar pentru transmiterea in tara, prin posta, a documentelor, tariful este de 6,45 lei. Expedierea actelor in strainatate, cu confirmare de primire, costa 120,97 de lei.

Ungaria va interzice temporar constructia de mall-uri

Guvernul Ungariei a aprobat saptamana trecuta o propunere ce prevede impunerea unei interdictii temporare la constructia de centre comerciale noi, cu o suprafata mai mare de 300 de metri patrati. Scopul acestei masuri, care va intra in vigoare la inceputul lunii ianuarie, este de a echilibra structura comertului cu amanuntul, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului de la Budapesta. Regulamentul va ramane in vigoare pana la 31 decembrie 2014.