Exact la o saptamana dupa ce anuntase din greseala ca a redus ratingul de top AAA al Frantei, agentia americana de evaluare financiara Standard & Poor`s a comis joi o noua gafa joi. A anuntat ca a imbunatatit calificativul pentru Brazilia publicand, de fapt, ratingul pe care tara il avea deja.

Intr-un comunicat de presa, agentia americana a spus ca a imbunatatit cu o treapta ratingul Braziliei, la BBB-, greseala rectificata rapid. Si, pe buna dreptate. Calificativul Braziliei era deja BBB-, iar agentia l-a crescut, de fapt, cu o treapta la BBB, comenteaza Reuters.

Un purtator de cuvant al S & P a declarat agentiei Reuters ca titlul incorect a fost trimis anumitor abonati si a spus ca va cerceta cum a aparut eroarea.

Investitorii au avut insa un soc mai mare saptamana trecuta, cand S & P a trimis din greseala unor abonati stirea ca ratingul Frantei a fost revizuit in scadere, eroare care a dus pentru putin timp la scaderea actiunilor pe piata americana.

S&P si-a recunoscut ulterior greseala si a reconfirmat calificativul Frantei la "AAA", cu perspectiva stabila.

Richard Smith, un trader al companiei Faros din Connecticut a declarat ca titlul incorect al informarii privind economia Braziliei nu este o greseala minora, astfel de erori putand destabiliza piata si asa nervoasa si foarte atenta la evolutiile economiei globale.