Agentia de rating Moody`s a avertizat luni ca ratingul Frantei ar putea avea de suferit ca urmare a deteriorarii perspectivelor de crestere economica si a necesitatilor de finantare, scrie presa din Hexagon. "Costurile ridicate si persistente de finantare ar putea avea implicatii negative", noteaza agentia de rating. Aceste "implicatii negative" s-ar putea traduce printr-o posibila retrogradare a ratingului Frantei, in prezent cotata AAA- cel mai bun rating posibil.

In 10 noiembrie, Franta a fost obiectul unei "glume" a agentiei Standard&Poors, care a recunoscut ca a difuzat din greseala anumitor abonati un "mesaj" care anunta ca Franta a fost retrogradata, relateaza AFP.

"In urma unei erori tehnice, un mesaj a fost difuzat automat unor abonati la portalul S&P Global Crédit, indicand ca ratingul Frantei a fost schimbat", potrivit sursei citate.

In cazul Moody`s, printre riscurile semnificative care ar putea duce la o scadere a ratingului se afla si masurile de austeritate care ar fi crescut povara fiscala si perspectiva cresterii pana la niveluri nesustenabile.