Trei variante pentru emiterea de euroobligatiuni

de Dan Popa     HotNews.ro
Miercuri, 23 noiembrie 2011, 15:23 Economie | Finanţe & Bănci

Comisia Europeana a propus miercuri sa ii fie incredintate drepturi suplimentare in privinta controlului bugetelor nationale, lucru care ar putea deschide calea emiterii de eurobonduri comune tarilor din zona euro. Proiectul, postat pe site-ul CE, prevede 3 variante, urmand ca acestea sa fie discutate pana in data de 8 ianuarie, cand se va lua decizia finala.

Potrivit unui comunicat al corpului executiv al UE, "Comisia precizeaza cu claritate faptul ca orice miscare in directia introducerii obligatiunilor pentru stabilitate poate fi realizabila si dezirabila doar daca ar exista o consolidare simultana a disciplinei bugetare".

Cele trei variante includ: inlocuirea totala a finantarii nationale cu obligatiuni de stabilitate emise de zona euro si garantate atat de guvernele nationale, cat si de organismele europene supranationale; inlocuirea partiala a imprumuturilor la nivel national cu obligatiuni comune, garantate de guverne si de institutiile europene sau inlocuirea partiala a emisiunilor nationale cu obligatiuni de stabilitate, garantate insa numai de guverne.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

663 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version