Familia Ionescu era foarte trista cand venea iarna. Nu aveau copii, iar doamna Ionescu suferea din cauza asta. “Sa ne luam un pestisor”, propuse intr-o zi domnul Ionescu. O sa avem o ocupatie, o sa ne mai treaca timpul…, adauga el vesel. A doua zi si-au cumparat un acvariu si cativa pestisori. Parca nu era destul. “Sa aducem si un caine. O sa ne pazeasca, o sa avem cu cine iesi prin parc”, zise intr-o seara doamna Ionescu…L-au cumparat pe Mark, un alsacian exceptional. Dupa Mark au mai adus in casa si o birmaneza care toata ziua torcea si manca, apoi un hamster, o testoasa si un pui de piton.

Dramele au inceput dupa nici un an. Pitonul voia sa manance hamsterul, cainele se cam dadea la pisica, iar pestisorii din acvariu tremurau de cate ori matza trecea prin dreptul lor. Domnul Ionescu a strans niste bani si a construit zone de protectie in casa. Mai intai, intre caine si pisica, sa nu poata sa se atinga. Acvariul l-a pus pe un piedestal pe care a dat o groaza de bani, ca sa nu ajunga pisica la el. Pitonului i s-a cumparat un spatiu inchis, iar testoasa a fost dotata cu un dispozitiv de protectie.

Domnul si doamna Ionescu nu mai pridideau acum sa ofere protectie animalelor adunate in casa. Isi cheltuiau economiile inventand metode tot mai sofisticate de control. Au pus camere video pentru situatia in care erau in alta camera, ca sa poata urmari situatia potential conflictuala. Au incercat sa dreseze animalele, dar nu aveai cu cine discuta. Cainele se incapatana sa refuze prietenia matzei, iar pitonul doar se prefacea ca il iubeste pe hamster, asteptand momentul propice pentru a-si desavarsi culinar dragostea.

Intr-o seara, o pana de curent absolut accidentala i-a distrus psihic pe Ionesti. Niciun device nu a functionat, iar cainele s-a repezit asupra pisicii, nimerind peste coada pitonului, care de nervi l-a strans pana a murit. Testoasa a fost muscata de matza, iar pestii au fost gasiti morti fara vreo cauza aparenta.

Domnul si doamna Ionescu au luat farasul, au strans hoiturile din casa, le-au aruncat cat au putut de departe si s-au intors in linistea locuintei jurandu-se sa nu mai faca asemenea experimente. Traiesc si acum fericiti din cate aud.

p.s. Orice asemanare cu situatia din zona euro ar putea fi intamplatoare.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.