Guvernul a aprobat reducerea cu 5% a cotelor defalcate din impozitul pe venit pentru bugetele locale

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Vineri, 25 noiembrie 2011, 19:00 Economie | Finanţe & Bănci

 documente
Guvernul a aprobat proiectul de modificare a legii finantelor publice locale, care prevede diminuarea de la 77% la 71,5% a cotelor defalcate din impozitul pe venit pentru bugetele locale, a declarat ministrul finantelor, Gheorghe Ialomitianu. 

In Bucuresti, cotele defalcate se reduc de la 44,5% la 43,5% pentru municipiul Bucuresti, de la 22,5% la 19% pentru sectoare si de la 10% la 9% pentru echilibrare.  

De asemenea, actul normativ prevede eliminarea impozitului pe veniturile din pensii din baza de defalcare catre bugetele locale si ramanerea acestuia ca venit definitiv al bugetului de stat.  

Din impozitul pe venit incasat la bugetul de stat la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale, cu exceptia impozitului pe veniturile din pensii, se vor aloca lunar o cota de: 

  • 40,5% la bugetele locale ale comunelor, oraselor si municipiilor pe al caror teritoriu isi desfasoara activitatea platitorii de impozit pe venit; 
  • 11% la bugetul local al judetului;  
  • 20% intr-un cont distinct, deschis pe seama directiei generale a finantelor publice judetene la trezoreria municipiului resedinta de judet, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, ale oraselor si ale municipiilor, precum si a bugetului local al judetului

Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ce voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

569 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi