Guvernul a aprobat reducerea cu 5% a cotelor defalcate din impozitul pe venit pentru bugetele locale

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Vineri, 25 noiembrie 2011, 19:00 Economie | Finanţe & Bănci

 documente
Guvernul a aprobat proiectul de modificare a legii finantelor publice locale, care prevede diminuarea de la 77% la 71,5% a cotelor defalcate din impozitul pe venit pentru bugetele locale, a declarat ministrul finantelor, Gheorghe Ialomitianu. 

In Bucuresti, cotele defalcate se reduc de la 44,5% la 43,5% pentru municipiul Bucuresti, de la 22,5% la 19% pentru sectoare si de la 10% la 9% pentru echilibrare.  

De asemenea, actul normativ prevede eliminarea impozitului pe veniturile din pensii din baza de defalcare catre bugetele locale si ramanerea acestuia ca venit definitiv al bugetului de stat.  

Din impozitul pe venit incasat la bugetul de stat la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale, cu exceptia impozitului pe veniturile din pensii, se vor aloca lunar o cota de: 

  • 40,5% la bugetele locale ale comunelor, oraselor si municipiilor pe al caror teritoriu isi desfasoara activitatea platitorii de impozit pe venit; 
  • 11% la bugetul local al judetului;  
  • 20% intr-un cont distinct, deschis pe seama directiei generale a finantelor publice judetene la trezoreria municipiului resedinta de judet, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, ale oraselor si ale municipiilor, precum si a bugetului local al judetului
Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

569 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri