Agravarea rapida a crizei datoriilor din Zona Euro ameninta notele de solvabilitate ale tuturor tarilor europene, a avertizat duminica agentia americana de evaluare Moody`s.

Intr-un "comentariu special" despre tarile europene, agentia spune ca inca mai considera ca Zona Euro isi va mentine unitatea, dar observa ca, chiar si acest "scenariu pozitiv, poarta consecinte negative pentru ratingurile" statelor europene, scrie AFP.

Agentia, care a avertizat recent ca Franta ar putea pierde ratingul de top AAA, spune in mod clar ca nicio tara, chiar si dintre cele considerate cele mai solide, cum ar fi Olanda, Austria, Finlanda sau Germania, nu este ferita de o scadere a ratingului.

"Agravarea continua a crizei datoriei publice si bancile din Zona Euro ameninta calitatea creditului din toate tarile europene", scrie agentia intr-o nota.

"In timp ce zona euro ca intreg are o putere economica si financiara imensa, slabiciunea institutiilor sale continua sa impiedice solutionarea crizei si pune presiune pe ratingul lor", adauga agentia.