Ministrii de finante din Zona Euro vor sa creasca "rapid" resursele Fondului Monetar International, astfel incat acesta sa poata ajuta mai bine Europa sa faca fata crizei datoriilor, a spus liderul lor, Jean-Claude Juncker.

"Am convenit sa luam in considerare cresterea rapida a resurselor FMI prin imprumuturi bilaterale" in zona euro, a declarat el la o conferinta de presa, dupa o intalnire a ministrilor Eurogrupului, la Bruxelles.

Comisarul european pentru Afaceri economice si monetare Olli Rehn a declarat ca aceste imprumuturi bilaterale vor fi efectuate de catre statele din zona euro si, in aceasta etapa, nu a fost stabilit care institutie europeana se va alatura acestui efort.

"Pana acum nu am vazut nicio institutie europeana sa se ofere voluntar pentru a contribui la imprumuturi bilaterale" la FMI, a spus el.

Cu toate acestea, zona euro ia in considerare optiunea ca Banca Centrala Europeana sa faca asemenea imprumuturi catre FMI pentru ca Fondul sa isi consolideze capacitatea de a sprijini tarile aflate in dificultate din zona euro in incercarea de a opri raspandirea crizei datoriilor.