"Ochii intregii lumi sunt intorsi spre Europa", a declarat marti secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, evocand "semnale incurajatoare" cu cateva zile inaintea summitului european de care se leaga sperante majore, relateaza AFP.

"Suntem incurajati de evenimentele din ultimele doua saptamani din Europa", a spus Geithner, intr-o conferinta de presa sustinuta la Berlin, vorbind despre programele de reforme aplicate de Italia si de Grecia si "de progresele spre un nou pact bugetar".

In aceeasi conferinta de presa, ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schauble, s-a declarat "foarte increzator ca deciziile care vor fi luate in 9 decembrie" vor contribui la "o revenire a increderii" investitorilor.

"Ochii intregii lumi sunt intorsi spre Europa", a spus Geithner, care efectueaza un turneu european pentru a pleda in favoarea unei solutii rapide si definitive. El se va deplasa miercuri la Paris si la Marsilia, dupa care se va afla joi la Roma.

"Sunt aici pentru a subliniat cat de important este pentru economia americana si pentru economia mondiala ca Germania si Franta sa reuseasca sa construiasca o Europa mai puternica", a declarat acesta.