Creditorii care finanteaza statele din Zona euro "incep sa-si piarda rabdarea" in "lipsa unei solutii perene" la criza datoriilor suverane, a declarat marti presedintele Standard and Poor's pentru Franta, care a apreciat situatia "destul de grava", relateaza AFP.

"Creditorii, deci cei care finanteaza statele, incep sa-si piarda rabdarea si asta se traduce prin acest inceput al rationalizarii creditului, o contagiune la economia reala (...), momentul este in cele din urma destul de grav", a afirmat Carole Sirou, marti seara, la radio RTL.

Explicatiile vin dupa ce agentia americana Standard & Poor's a anuntat luni ca are in vedere reducerea ratingului solvabilitatii pe termen lung a sase state din Zona Euro notate cu "AAA", printre care si Germania si Franta, si a altor noua state care folosesc moneda unica.

"In functie de concluziile" summitului european de la finele acestei saptamani si "de asemena in functie de actiunile finale care vor urma vom lua o decizie in urmatoarele 90 de zile", a adaugat Sirou.

"Au fost 18 summituri in doi ani si la fiecare summit sperantele au fost rapid, din pacate, dezamagite", a comentat aceasta, explicand ca "ingrijorarea" agentiei de rating este legate de "ansamblul Zonei, de guvernanta sa si de absenta solutiilor perene".

"Trebuie avuta in vedere intr-adevar o solutie pe termen lung", a adaugat aceasta.