Sarkozy: Acordul privind disciplina bugetara va fi incheiat in 17 din cauza refuzului Marii Britanii/ Cameron: Daca nu poti obtine siguranta in interiorul tratatului, cel mai bine e sa ramai afara
Presedintele francezilor a declarat reporterilor acreditati la summit: "Am fi preferat un acord intre cele 27 de state, dar nu a fost posibil, avand in vedere pozitia prietenilor nostri britanici - conditiile impuse de catre prim-ministrul britanic David Cameron au fost considerate inacceptabile".
"Pentru a accepta o reforma a tratelor in 27, David Cameron (premierul britanic-n.r.) a cerut, solicitare pe care cu totii am considerat-o inacceptabila, un protocol in tratate care sa permita exonerarea Regatulului Unit de la o serie de reglementari privind servicii financiare", a spus Sarkozy.
"Ceea ce nu am putut accepta, pentru ca noi consideram contrariul; anumite probleme ale lumii provin din aceasta suprimare financiara", a adaugat seful statului francez.
"Daca am accepta o derogare pentru Marea Britanie, ar insemna sa punem la indoiala opinia noastra, si nu spun ca aceasta este pozitia lui Cameron, a unei parti a muncii depuse in serviciul unei reglementari financiare necesare", a adaugat Sarkozy.
Germania insista asupra includerii consolidarii disciplinei fiscale in zona euro intr-un tratat pentru a da o valoare cu adevarat coercitiva, singura cale, in opinia sa, de respectare a normelor in viitor si evitare a noi abuzuri . Berlinul si Parisul au fost pledat pentru o schimbare a Tratatului UE, care necesita unanimitatea de 27 de state membre.
Marea Britanie a incercat sa conditioneze sprijinul pentru acest proiect de posibilitatea de a fi scutita, in caz de nevoie, in unele domenii de control al autoritatilor de supraveghere financiara paneuropeana infiintat dupa criza plecata din Statele Unite in 2007-2008.
Astfel, s-a optat pentru un tratat separat al tarilor din zona euro, la care sa se asocieze cine doreste.
Cameron: Daca nu poti obtine siguranta in interiorul tratatului, cel mai bine este sa ramai afara
Premierul britanic David Cameron si-a aparat refuzul de a accepta o modificare a Tratatului Uniunii Europene, vorbind de o "decizie dificila, dar buna", deoarece interesele Regatului Unit nu era protejate.
"Daca nu poti obtine siguranta in interiorul tratatului, cel mai bine este sa ramai afara", a spus primul-ministru la o conferinta de presa dupa prima zi a summitului de la Bruxelles.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Lăsaţi Germania să zică ce trebuie făcut - toţi ceilalţi să facă ce li se spune, şi totul va fi bine.
http://www.zerohedge.com/news/and-scene-europe-agrees-disagree-next-summit-date-set-march-2012
al patrulea comentariu
va fi o intelegere deschisa, la care va adera cine va dori si va indeplini conditiile.
vezi mata, britii, suedezii, danezii, cehii sunt cu conditiile indeplinite, dar nu vor.
noi care suntem departe, am fi vrut maine, sau ieri,
am si inceput sa facem pasi importanti, am stabilit salariul minim la nivelul euro, un euro pe ora !
deci, primul pas e facut...
crezi ca daca semnam, se schimba ceva din ce'a fost pana eri la pranz ?
totusi, base a facut bine sa fie de acord. noi avem nevoie de control.
disciplina financiara, brendul dumbovitza, musai sa fie sub presiunea unui control de afara.
Care, bre, hotomani? Aia de te fura pe matale la cantar?
La hotomanii astia e cu gulere albe, nu te prinzi cum te fura. Si romanii sufera, maica!
Tokes se afla in a doua situatie de conflict (moral) de interese.
Ei, iaca...
pana la urma ei nu au nimic de castigat din salvarea euro... la fel ca americanii...
anglia e dusmanul care locuieste in casa ta...
PS: sunt tare curios cum o sa-si plateasca englezii datoriile, pentru ca, atunci cand se vor trezi din betie isi vor da seama ca au mult mai multe datorii chiar decat germania sau franta...
ei pot tipari lire, cum si cand vor.
nemtii nu pot tipari euro, d'aia au nevoie de aprobarea alorlalti.
economia nemteasca este chitita pe productie de bunuri si export, favorizata fiind de lipsa taxelor vamale, la partenerii din uniune.
economia engleza se baseaza. pe langa productia de bunuri, si pe cea de servicii.
intelegerea asta le ingradea exportul de servicii financiare intra-comunitar.
nu cer decat aceleasi favoruri ca si nemtii.
adica, daca marfurile sunt scutite de taxe in circulatie, si serviciile sa fie tratate la fel.
daca se destrama uniunea, englezii cad mult mai bine ca nemtii. au energie si sa exporte, au banul lor, au relatii bune cu restul lumii anglofone, iar serviciile financiare nu platesc taxe vamale.
bunurile nemtesti ar trebui sa plateasca taxe vamale la import in ro, in grecia, in spania, italia, regatul unit, etc.
adica, fra uniune, ar trebui sa concureze de la egal la egal pe coreeni, japonezi, americani, ale caror marfuri nu sunt scutite de taxe vamale la importul in tzarile actualei uniuni.
la baza, uniunea europeana a fost o uniune vamala, o zona libera de taxe vamale, liber shimb.
acum vor imperiu, dar fara ce'i trebuie.
un imperiu se apara cu armata.
pana acum, nemtii au fost aparati de americani si au beneficiat si de faptul ca n'au avut cheltuieli militare, cheltuieli pe care englezii, francezii, italienti, dar mai ales grecii, le'au facut.
un imperiu, al patrulea reich, are nevoie de aparare. caci oricand se gaseste un inamic.
ce fel de aparare poate asigura actuala uniune, daca renunta la marea britanie, spania, grecia ?
franta e slabita militar, germania are armata lui peste. ramane ca romania si bulgaria sa asigure frontierea de est !:-)
cum zice americanul, go, figure !
cameron a zis ca vrea sa negocieze un tratat, nu sa semneze unul impus.
adica vrea democratie, britzii au exercitiul ei, traditional.
sarbatori fericite !
"Serviciile financiare" pe care Cameron le apara sunt genul de tranzactii financiare speculative care au generat, printre altele, actuala criza, sunt cele care au transformat piata financiara intr-o adevarata casa de pariuri, ajungandu-se efectiv sa se parieze pe diverse evenimente viitoare. S-a ajuns la situatia absurda in care o casa de brokeraj te imbrobodeste si lauda niste titluri de valoare pentru ca, dupa ce ti le-a vandut, sa parieze ca ele se vor deprecia. ACESTE "servicii financiare" vor fi cele taxate suplimentar, pe "maestrii" acetor servicii ii deranjeaza noile reglementari avute in vedere de Germania, acestea sunt adevaratele interese pe care Cameron le apara, in nici un caz nu apara interesele celor care l-au votat, ci pe ale celor care i-au platit campania electorala.
Subscriu in totalitate. Asta am vrut sa-i scriu si eu boului asta care se crede destept. (geniul carpatilor de curbura [anonim)
Parca au inceput sa cada niste masti, nu?
Nu interesele UK le apara Cameron, nici pe departe -- ci pe ale celor din City of London si ale celor din spatele lor, printre care si amicii de pe WS. Adica ale celor care au generat criza, care au fost salvati cu bani publici si care folosesc acum acesti bani (minus bonusurile de miliarde pe care si le-au dat deja) ca sa speculeze, santajeze si efectiv sa-si subordoneze guvernele (cam cum a facut Goldman Sachs cu Grecia).
Nu exista nicio criza a datoriilor suverane, nu una iesita din comun; e o lupta pentru putere la care se adauga manipularea, sau doar prostia multor media.
Sunt pietele financiare ingrijorate??? Ei, ca sa vezi... cand tocmai SUA si UK au fost cele ale caror datorii suverane au crescut cel mai repede in ultimii ani??? Cand datoriile Frantei si Germaniei (si mai ales Italiei) sunt la niveluri apropiate de cele din ultimii 15 ani (iar diferenta e facuta tocmai de bail-out-uri)???
In esenta, "pietele" fac acum cu intreaga eurozona ce-a facut Soros in 90 toamna, cand cu pariul lui impotriva lirei sterline.
Eu, stat, iti dau tie bani publici pe gratis, ca, vorba aia, esti too big to fail, iar cand am nevoie sa ma IMPRUMUT de la tine in conditiile obisnuite, la 1-2%, brusc nu se mai poate, faci nazuri, n-ai incredere, vrei 7%, sau 10%, sau 20%, mai scump decat il imprumuti pe nea Ilie de la scularie, ca, deh, mi-au crescut riscurile (asta de cand te-am salvat pe tine)...
E un joc al nervilor, iar "pietele" nu accepta nicio ingradire a libertatii lor de-a face orice gen de speculatii.
ai sa ai surpriza ca nu's din city ci din frankfurt am main.
deutsche bank si guvernul federal...
Dar asta nu schimba cu aproape nimic ce spuneam.
Daca n-am fost suficient de clar, hai sa precizez -- nu e vorba de nationalism aici si City of London nu inseamna neaparat, sau nu numai englezi. Inseamna cu siguranta si nemti, poate chiar si francezi, din ce in ce mai multi rusi, chinezi, arabi, poate chiar si niste romani... Inseamna, in general, oameni cu capital mult, care vor profituri cat mai mari cu riscuri cat mai mici si pentru asta sunt dispusi sa plateasca bonusuri enorme unor manageri care, nu-i asa, fac si ei tot ce pot... inclusiv presiuni de tot felul pentru dereglementarea pietelor fara nicio supraveghere...
Proportiile au fost ilustrate perfect de nastrusnicul de Cameron. In ochii lui, interesele UK sunt totuna cu interesele City.
Care City asigura cca 300.000 de slujbe, sau aproximativ 1% din forta de munca a Marii Britanii, o tara de peste 60 de milioane de oameni.
A dori sa impui peste 60 de milioane vointa a 300.000 e o chestie care, indiferent de resurse, n-are cum sa se termine cu bine.
daca aia care vor sistemu nemtesc sunt mai mult ca cev ce sunt de acord cu britanicii... atunci englezii ar trebui sa mai bea niste tarie si sa taca...
pana la urma asta inseamna democratia...
democratia nu inseamna ca 16 state sunt de acord si se trezeste al 17ela sa se pise impotriva vantului si totu pica...
Se pare ca baietii au primit buget azi sa puna tastaturile pe UK. Crede3am ca am scapat de "scriitori" din astia telecomandati dupa 89.
Pacat, unii au murit pentru asta.
Baieti, mai schimbati si voi stilul un pic, un pic mai rasfirat acolo la infierare.
Cred ca UK are avantajul controlului bugetului, poate sa isi devalorizeze moneda si nu are nevoie de acceptul lui Merkozi pentru asta. Pana la urma fac bugete de sute de ani, mult inainte sa afle romanu ca isi poate vinde votul pe un litru de ulei crashmarului din coltz.
Si de ce ar pune osul iar sa scoata din buda niste puturosi de mediteraneeni ? De ce angajeaza Spaniolii in continuare romani in agricultura in conditiile in care au somaj 20% ? Nu cumva pentru ca e mai avantajos ajutoprul de somaj decat salariul din agricultura ? Liberalismul din UK & USA vede asta ca pe o gluma proasta. Daca isi inchipuie cineva ca Germania e mai fraiera si marseaza la ideea asta se inseala amarnic. Astia s-au trezit tarziu si nu au mai apucat sa ia si ei niscaiva colonii asa ca singurul spatiu de manevra e in spatele casei Europa.
Bine ca au facut calculatoarele astea ieftine si accesibile tuturor sa putem afla valoroasele opinii ale oricarui exaltat cu 4 clase in mahmureala diminetii.
2 - eu nu am jignit pe nimeni si as prefera sa mi se raspunda la fel, cu atat mai putin pentru ca nu ma cunosti
3 - democratia s-a inventat tocmai pentru ca "sa putem afla valoroasele opinii ale oricarui exaltat cu 4 clase in mahmureala diminetii" pentru ca daca nimeni nu-si putea exprima opiniile (bune sau proaste), atunci nu mai era demoratie.
5 - forumul este tocmai pentur omentarii si pareri personale. nu-ti place, nu te uiti pe forumuri. nu te obliga nimeni sa faci asta!
opinie care pana la urma nu ai de unde sa stii ca e adevarata sau nu... si tu te iei de mine pentru ca ai o opinie si ti-o exprimi. deci in esenta faci acelasi lucru care l-am facut si eu. d c raspunsul tau e mai bun decat al meu?!
Liberalismul din UK? Asta da gluma proasta. Vezi ce ajutoare au, vezi cati stau si freaca buha in timp ce imigrantii muncesc si platesc taxe. UK e de un socialism gretos, n-as da-o drept exemplu de liberalism. In afara de cazul in care n-as sti ce-i liberalismul.
englezii or sa plece singuri.
nu chiar singuri. irlandezii, suedezii, ungurii, cehii si probabil ca si polacii, grecii.
polonezii vor euro si disciplina financiara, dar nu o dominatie nemteasca. mai au timp sa gandeasca daca vor sa primeasca mutarea in plic, dela berlin.
norvegienii si elvetienii vor ramane afara.
turcii la fel.
englezii nu se pun impotriva tratatului pentru ca germani va conduce (ceea ce nu e exclus), ci pentru ca ei au mai mult de castigat din caderea euro/ue...
pentru noi este bun ca ne obliga la disciplina si ne controleaza.
adica nu mai pot face saltimbacii politici dumbovitzei, cum vrea muschiul lor.
cei care au capitalism non stop, care au institutii bine puse la punct, n'au nvoie si nici nu vor control dela berlin, via bruxelles.
necazul romanului este ca nu admite diversitatea de opinie
, ca nu toti gandesc ca el.
desi avem proverbul, cate bordeie, atatea obiceie !
si mai este si: interesul poarta fesul !
Si probabil cipriotii si maltezii -- care, ca sa ma refer la schimbul nostru de mai sus, sunt un fel de City of London mai mici, traind in buna parte de pe urma statutului lor de paradisuri fiscale.
La care, vai, da, vor trebui daca sa nu renunte cu totul, macar sa accepte mult mai multa transparenta.
ma insel ?!
Dar nici macar asta nu-i chiar limpede. Declaratiile festiviste sunt de ochii lumii, sa calmeze oamenii. Putini dintre aia care si-au dat OK-ul acolo chiar pot face ce-au promis.
Pana la urma, ce valoare poate avea cuvantul unui om, singur, pus in fata unei alegeri de-acest gen, adica sa spuna da sau nu in numele a (zeci de) milioane de oameni intr-o chestie pe care a aflat-o azi si la care poate nu se pricepe cine stie cat?
Valabil si pt. Basescu, care nu trebuie nici pupat in cur, dar nici injurat pentru ce-a declarat acolo. A facut cum a crezut el ca e mai bine, dar, in mod normal, decizia ar trebui luata intr-un mod cat mai informat si democratic. Adica nu de Boc prin eterna asumare a raspunderii in fata unor parlamentari care oricum habar n-au pe ce lume sunt.
toate regulile ce vor fi propuse de Merkozy azi, implica si Curtea Internationala de Justitie sa dea verdicte, cand oricare stat "violeaza" in viitor acel 3% deficit maxim. cum se poate ca acea "Curte", care reprezinta cei 27 AZI, sa dea verdicte doar pentru cel mult 26 membri care sa zicem ar fi PRO modificare tratat. adica, incearca sa aplice NUMAI pt statele care sunte in EURO ZONE (17), legi si institutii care apartin celor 27. CIUDAT!!!
ceea ce inseamna ca UK va fi cat de curant OUT din EU, ca altfel nu vad cum ar mai putea ramane IN...
si marea problema a englejilor e ca ei au 450% din PIB datoriile guvernamentale si cele private la un loc. Cum le vor plati numai éi stiu, ca vad ca se dau mari cocosi!
Parca sunt inca in sec. XVIII, cand aveau 20% din teritoriile globului la picioarele lor.
Realistic vorbind, 50% din aceste "servicii" inseamna comertz cu gasire de joburi, luati bani de la unii care au de-o parte si dat la altii cat mai scump si tot ceea ce in Timisoara se cheama OCICO. Adica altii cu munca si ei se ocupa de "randamente", "margini", "yielduri", "teorii", etc... adica "high society" in general.
S-a dus cu "vrajeala" lor, desi au si unele calitati incontestabile in muzica, media, educatie (partea teoretica ma refer, practica la altii), communicare...
V-ati intrebat oare unde risca tarile Europene banii fondurilor de pensii si ai bancilor lor ? Ia sapati un pic sa vedeti cine anume foloseste acele "servicii" pe care le blamati aici proletar. Dar asa e cand unii descopera roata mai tarziu si o plimba inca fermecati prin hala goala, tinand chimicu' infipt adanc dupa ureche.
Este polul tranzactiilor si speculatiilor financiare si scopul ei este sa darame UE.
In mod sigur o va reusii ajutata de unchiul Sam bineinteles ,chiar cu riscul unui razboi in europa.
UK nu a fost niciodata infranta si se pare nici pe viitor nu va fi din pacate.
UK este contribuabil net la bugetul UE, al doilea ca marime dupa Germania: http://en.wikipedia.org/wiki/Budget_of_the_European_Union
http://en.wikipedia.org/wiki/Budget_of_the_European_Union#State_by_state_analysis
http://www.money.ro/romania-va-creste-salariul-minim--ce-salarii-minime-sunt-in-europa_1183591.html