Economist Intelligence Unit: Exista o probabilitate de 40% ca zona euro sa se destrame

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 14 decembrie 2011, 15:42 Economie | Finanţe & Bănci


​Summit-ul liderilor din zona euro de la inceputul lunii, care a reprezentat un test cheie pentru credibilitatea acestora, a fost o dezamagire, existand o probabilitate de 40% ca zona euro sa se destrame, estimeaza Economist Intelligence Unit (EIU).

Pietele de obligatiuni din zona euro continua sa puna presiune pe marile economii, in special Italia. EIU noteaza insa ca isi pastreaza viziunea potrivit careia o solutie la criza actuala se va contura pana la urma.

Potrivit EIU, mare parte din indicatorii economici lunari pentru tarile din zona euro au inceput sa se prabuseasca, iar regiunea ar putea deja sa se afle in recesiune.

EIU a revizuit prognoza pentru economia regiunii la o contractare de 1,2%, fata de 0,3%. In 2013, se asteapta o usoara crestere de 0,6%.


Citeste mai multe despre   





Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.






1446 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    De acord (Miercuri, 14 decembrie 2011, 16:47)

    Vizitiul [utilizator]

    Chiar cu un 60%. Summit-ul nu a adresat problemele reale (faptul ca tarile membre nu sunt unite). Nu se poate face treaba cand impui restrictii pe piata muncii etc pentru anumiti membri. Daca suntem buni de piata de desfacere atunci suntem buni si de munca.

    In plus, fiecare tara trage intr-o alta directie decat cea a uniunii. Atat timp cat UE nu devine o tara insasi (Statele Unite ale Europei) nu are nici o sansa.

    Succes!
  • -1 (1 vot)    
    stire (Miercuri, 14 decembrie 2011, 16:56)

    obi [anonim]

    Titlu cretin si alarmist!Daca exista probabilitatea de 40% ca ceva sa se intimple, probabilitatea ca acel ceva sa nu se intimple e de 60%.
  • -1 (1 vot)    
    Statisticieni ... (Miercuri, 14 decembrie 2011, 21:28)

    Ciudatu [anonim]

    Si cam pe ce esantion istoric s-au bazat cei care prezic precum niste vrajitoare statisticiene ca exista probabilitate de 40% sa se destrame? Articol de 2 lei...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by