Pentru joi am facut o selectie de linkuri care merita citite cu atentie, in opinia mea. Prima recomandare e un articol din WSJ, despre cum a fost pusa in genunchi Eurozona. Foarte bine scris, include o serie de grafice relevante si caracterizari ale principalilor actori. Musai de citit. Ben Bernanke, liderul Fed (sistemul de banci centrale din SUA) isi va dubla aparitiile publice pentru a explica mai pe indelete cum e cu politica monetara. Asa cursuri de educatie financiara mai rar- poate ii inspira si pe altii. IBM a analizat trendurile si pietele, dupa care vine cu 5 predictii in zona tehnologiilor care, zic ei, iti vor schimba viitorul. Sa vedem.

The Economist ne propune un 2011 in cateva grafice, insotite de explicatii.

Despre cum s-a ajuns la denumirea de "euro" data monedei europene, cine e autorul care a "desenat" bancnotele si alte lucruri interesante aflam din Business Week.

De ce francezii nu pricep cum e cu euro, ne explica Martin Feldstein - prof. la Harvard si fost sef al consilierilor economici al presedintelui Reagan.

Merkel, Sarkozy et comp se vor intalni in 9 ianuarie, anunta pe Twitter @TempFlashback. Va fi cu siguranta un alt summit crucial.

Problema lui Krugman. Fara alte explicatii.

In final, evolutia monedei unice europene in ultimele 5 zile. Spune multe, este?