Buna dimineata! Incepem recomandarile diminetii de marti cu o excelenta analiza a competitivitatii, salariilor si productivitatii muncii, aparuta pe Vox.eu.​ George Soros, cel care a dat cu lira de pamant, avertizeaza: Sistemul financiar e mort, dar tinut artificial in viata de catre autoritati. Lumea nu pricepe ca de fapt actualul sistem pur si simplu a colapsat". Wikileaks se intreaba daca Fidel Castro nu a murit de fapt. Zvonurile au inceput sa circule cu o frecventa de 250 de mesaje/minut pe Twitter. Din Bloomberg Businessweek aflam cine sunt candidatii aruncati in lupta de Germania si Franta pentru postul de economist sef al BCE si de ce unii se tem de riscul politic atunci cand vine vorba de cei doi. Germania testeaza un haircut de 75-80% a datoriei elene, avertizeaza Oikonomia.

Daca sunteti interesati de falimentele cele mai mari din SUA in 2011, CNBC a facut un top, aici. Si pentru ca suntem la capitolul SUA, merita citit si acest text despre teama unora ca FED repeta gresesile din timpul crizei anilor `30.

Pentru vorbitorii de limba germana, o super-parodie cu Merkel si Sarkozy o puteti viziona aici. A propos de germana: in Spiegel puteti citi un interviu excelent cu Andreas Dombret- Bundesbank, despre banci, criza, BCE si de ce tarile de la periferie risca un credit crunch. Tot in Spiegel avem un alt interviu despre cat de plauzibile sunt Statele Unite ale Europei. Musai de citit.

Cele mai mari salarii ale executivilor din Canada le aflati de aici- "de-a dreptul incestuoase", dupa cum spunea cineva. Vezi aici top 10 povesti de succes din China.

A aparut Global Economic Outlook pe ultimul trimestru din 2011, facut de Deloitte. Merita citit! Si in final, un articol despre cum poate ajuta inflatia la salvarea din criza.