Fondul Monetar International (FMI) are din ce in ce mai multe indoieli legate de capacitatea Greciei de a-si reduce in mod durabil gradul de indatorare, scrie saptamanalul german Der Spiegel, in editia de sambata, preluata de AFP.

Potrivit unei note a FMI obtinuta de Der Spiegel, fie Grecia va accelera consolidarea finantelor publice, fie creditorii privati vor fi nevoiti sa renunte sa fie platiti la o amploare si mai mare decat cea evocata pana in prezent. FMI evoca, de asemenea, o participare mai mare a statelor din Zona Euro la planul de salvare a Greciei.

FMI critica vehement lipsa de reforme in Grecia, potrivit sursei citate, in conditiile in care progresele in colectarea impozitelor si veniturile din privatizari raman inferioare asteptarilor.

Expertii FMI intentioneaza, intre altele, sa revizuiasca cifrele cheie ale planului de salvare in urma deteriorarii situatiei economiei grecesti, in cadrul reluarii lucrarilor Troicai (alaturi de Uniunea Europeana si de Banca Centrala Europeana), la jumatatea lunii ianuarie.