Actionarii Volksbank Romania au aprobat la sfarsitul lui 2011 un set de masuri ce au ca efect majorarea fondurilor proprii ale Volksbank Romania cu 220 de milioane de euro. Masuri similare au luat si alte banci, numai in primele șase luni din 2011 băncile locale și-au majorat capitalurile cu 95 milioane de euro, iar în întreg anul 2010 capitalurile au fost suplimentate cu 650 milioane de euro, potrivit raportului de stabilitate publicat de BNR.

In cazul Volksbank, masurile includ majorarea capitalului social cu 84 de milioane de euro, prin emiterea a 3.628.548.000 de actiuni noi, prelungirea unor imprumuturi subordonate ce va determina cresterea fondurilor proprii ale bancii cu 91 milioane de euro si acordarea unui nou credit subordonat in valoare de 45 de milioane de euro. Impactul cumulat al celor trei masuri asupra fondurilor proprii ale Volksbank Romania este de 220 de milioane de euro.

"Deciziile aprobate in ultima adunare a actionarilor demonstreaza disponibilitatea actionarilor de a sprijini consolidarea activitatilor din Romania", a declarat Johann Lurf, presedinte al bancii.

Volksbank a intrat pe piata din Romania in 2000. In prezent, banca ramane una din cele mai mari zece banci de pe piata locala, cu active de 4,7 miliarde de euro si o retea de 135 de unitati.

Incepand din 2010, strategia bancii s-a modificat, iar Volksbank Romania este in curs de repozitionare ca banca universala. Incepand din octombrie 2011, controlul asupra Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI Beteiligungs GmbH, in contextul vanzarii diviziei Volksbank International, fara subsidiara din Romania, catre Sberbank, din Rusia.