Marile banci de investitii reduc din salariile angajatilor. Mult, in termeni relativi, dar tot raman in medie cu cateva sute de mii pe an. In paranteza fie spus, surpriza mea a fost sa constat ca, la nivelul unor posturi de conducere din cateva banci romanesti, salariile au un coeficient de comparatie rezonabil. Daca trecem de la banci comerciale la banci centrale, dam peste un text numai bun pentru a fi recomandat. In politica economica a zilelor noastre, "de neconceput"-ul devine brusc inevitabil, fara a mai trece prin zona improbabilului. Si asta mai ales in domeniul bancilor centrale, unde o expansiune a bilanturilor ca cea recenta ar fi parut de neconceput acum 4 ani, scrie FT.

A venit timpul pentru eurobonduri? O excelenta analiza zice ca da. Si pentru ca veni vorba despre eurobonduri, nu am cum sa nu recomand un text aparut la inceputul anului in Liberation. E vorba de o serie de interviuri cu cei care au stat la capataiul formarii monedei unice. Revenind la Vox.eu, musai e de citit si acest text.

Cati bani si de unde ii vor face rost cele cateva tari europene care nu mai au acces pe piata, aflati de aici. Si ca veni vorba de bani, Irlanda zice ca....

Despre Hildebrand, se stie ca a demisionat. Ce s-a intamplat in cele 3 zile si jumatate de cand a izbucnit scandalul, aflati din Le Temps

Daca nu ati citit draftul ciudateniei numite "Fiscal Compact", il puteti gasi in Telegraph.

Un studiu foarte interesant (mai ales pentru o institutie cum e FMI) postat azi-noapte: La ce sunt bune rapoartele de stabilitate financiara?.

Despre Iran, SUA si cum au evoluat relatiile dintre cele doua state, un text bun, aici. Vedeti cum i-a chemat Obama acum 3 ani pe mollahi la el, dar cam degeaba.

Previziunile Goldman Sachs despre petrol sau aur le stiti probabil, nu mai insist.

Sa sugerezi ca pedofilii sunt niste bolnaviori care nu stiu ce fac mi se pare usor exagerat... Dar daca grecii (exact, grecii) asta vor...

Soros a tinut un discurs in Bangalore, ieri dimineata. Discursul a fost "twitterit" aproape fraza cu fraza. Un rezumat bun il aveti aici.

In final, un text simpatic: cum sa NU comunici o noua informatie stiintifica