​​Important e sa se comunice. In cazul Romaniei nu vad o deteriorare a ratingului de tara. Re-evaluarile nu se fac atat de rapid, dar e nevoie ca lucrurile sa fie discutate si mai ales, sa se gaseasca solutii. Asemenea zgomote nu au cum sa faca bine", a declarat pentru HotNews.ro senior adviserul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

Mihai TanasescuFoto: Hotnews

In toata Europa sunt acum demonstratii, a mai adaugat el. Pozitia agentiilor de rating nu se va schimba in viitorul foarte apropiat, cu conditia ca lucrurile sa nu degenereze. "Ar fi pacat ca toate eforturile Romaniei de a demonstra ca este capabila sa iasa din criza sa fie date peste cap in cateva zile", a conchis Tanasescu.

Fostul ministru de Finante era la curent cu cele mai recente evolutii din Piata Universitatii, declarand insa ca isi doreste ca ca evenimentele sa nu degenereze pe o panta periculoasa. "Imaginea Romaniei are si asa de suferit iar o scapare de sub control ar fi extrem de periculoasa", a mai spus Tanasescu.

Le doresc romanilor o seara cu mult calm si intelepciune, a conchis senior adviserul Romaniei la FMI, precizand ca in cazul in care se va ajunge la retrogradarea ratingului de tara, toti vom avea de suferit, nu numai protestatarii.