"​Desi nu avem o modificare a conditiilor economice care au adus si au mentinut pesimismul pe pietele financiare, constatam o detensionare a investitorilor. Vestea prin care Fondul European de Stabilitate Financiara a fost retrogradat de S&P nu a avut un efect vizibil pe piete, insa indicatorii macroeconomici din China au reusit sa alimenteze investitorii cu optimism", se arata in Raportul de piata al Prime Transaction. La Bucuresti, SIF-urile si-au mentinut traseul ascendent, motivate in continuare de legea privind cresterea pragului de detinere si de un eventual dividend cu randament ridicat.

Citeste atasat documentul integral

In acest context, SIF-urile sunt tot mai tranzactionate, se mai arata in document, prima pozitie in topul lichiditatii fiind ocupata de SIF Moldova (SIF2), pozitie pe care eram obisnuiti sa vedem actiunile Fondul Proprietatea.

Agentia de evaluare financiara Fitch considera ca Grecia va intra in incapacitate de plata, insa acest eveniment va avea loc intr-o maniera ordonata (HotNews). Fondul European pentru Stabilitate Financiara (EFSF) a vandut marti obligatiuni cu scadenta la sase luni in valoare de 1,5 miliarde de euro pentru a ajuta Portugalia si Irlanda, potrivit The Guardian. Aceasta este prima licitatie de obligatiuni dupa retrogradarea ratingului EFSF de catre Standard & Poor's (HotNews).