"Cresteri usoare pe o lichiditate ce a depasit noua milioane de euro. Dupa un start timid, cu volatilitate si lichiditate ce ne-a amintit de primele sedinte din an, optimismul aparut pe pietele internationale alaturi de volumele mari inregistrate de tranzactiile cu titlurile Fondul Proprietatea, au declansat o efervescenta si pe piata autohtona in a doua parte a sedintei", se arata in Raportul Prime Transaction.

Citeste in atasament raportul complet

Actiunile Erste Bank (EBS) au iesit in evidenta, urcand azi cu 9,57% pe fondul calmarii temerilor investitorilor privind o agravare a crizei datoriilor suverane din Europa si cererii ridicate pentru obligatiunile franceze si spaniole la licitatiile derulate azi.

La inchiderea pietei de la Bucuresti, bursele europene inregistrau cresteri de pana la +2% in cazul indicelui italian, iar bursa din SUA evolua pozitiv, dupa ce Bank of America si Morgan Stanley au raportat rezultate financiare peste asteptari, se mai arata in document.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras joi 436 milioane de lei printr-o emisiune de titluri de statde tip benchmark cu maturitate la 30 aprilie 2016, la un randament mediu de 7% pe an, potrivit datelor BNR. Valoarea anuntata a licitatiei era de 300 milioane de lei, iar bancile au depus cereri de cumparare de 1,41 miliarde de lei (HotNews)