Institutul International pentru Finante a anuntat sambata ca discutiile privind un acord legat de restructurarea datoriilor Greciei vor continua, precizand ca plecarea din Atena a sefului IIF Charles Dallara a fost programata, transmite Reuters. IIF a afirmat ca Dallara, care negociaza datoriile Greciei in numele bancilor si al creditorilor privati, a avut "angajamente personale stabilite de multa vreme".

"Discutiile vor continua", se precizeaza in comunicatul IIF, care afirma ca o echipa de experti "ramane in Atena si va lucra cu oficiali guvernamentali pe marginea numeroaselor aspecte ale PSI (Private Sector Initiative)".

Oficiali guvernamentali greci au anuntat si ei ca discutiile din Atena urmeaza sa continue.

"Negocierile vor continua la telefon", a declarat o sursa din Ministerul grec de Finante, lucru confirmat de purtatorul de cuvant al IIF.

Potrivit AFP, Dallara a parasit Grecia impreuna cu Jean Lemierre, reprezentant al bancii franceze BNP Paribas.

Oficialii eleni incearca sa obtina un acord voluntar cu investitorii privati care sa duca la restructurarea datoriei Greciei. Discutiile vizeaza anularea a circa 100 de miliarde de euro din datoria de 350 de miliarde de dolari a Atenei.

Vineri seara, partile si-au exprimat optimismul in legatura cu obtinerea unui acord, insa au precizat ca mai sunt "unele detalii" ce trebuie clarificate cu investitorii privati.