Vizita comisarului european pentru politica regionala Johannes Hahn, programata pentru astazi, 26 ianuarie 2012, a fost anulata. Delegatia condusa de oficialul european s-a aflat in imposibilitatea de a se deplasa de la Bruxelles la Bucuresti din cauza perturbarii traficului aerian, a anuntat ofiterul de presa al reprezentantei CE din Romania.

Comisarul european pentru politica regionala Johannes Hahn urma sa efectueze joi o vizita oficiala in Romania si sa se intalneasca cu presedintele Traian Basescu, cu premierul Emil Boc si cu ministrul afacerilor europene Leonard Orban.

Agenda vizitei includea participarea, la sediul guvernului Romaniei, la lucrarile comitetului interministerial privind absorbtia fondurilor europene si la o reuniune cu reprezentantii institutiilor financiare internationale referitoare la acordarea de asistenta tehnica autoritatilor romane pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene.

De asemenea, oficialul european urma sa asiste impreuna cu premierul Emil Boc la ceremonia de semnare a memorandumurilor de intelegere dintre Romania si Banca Europeana de Investitii, respectiv Banca Mondiala, privind sprijinul acordat de aceste institutii financiare pentru absorbtia fondurilor structurale si de coeziune de catre Romania.

Agenda comisarului european Johannes Hahn includea si participarea la "Conferinta de lansare la nivel national a procesului de programare a fondurilor europene destinate unei dezvoltari inteligente, incluzive si durabile 2014 - 2020".