Moneda romaneasca se dovedeste rezistenta la scandalurile politice din Romania, cursul afisat marti de BNR fiind de 4,34 lei pentru un euro, sensibil apropiat de cel publicat cu o zi inainte. "Nu a fost vorba de nicio interventie in piata a Bancii Nationale, pur si simplu au fost tranzactii limitate ca numar si volum", au explicat pentru HotNews.ro dealeri ai unor banci comerciale.

Iesirea publica a Guvernatorului BNR Mugur Isarescu a intarit faptul ca leul nu va cunoaste fluctuatii consistente in fata euro, in lipsa unor evenimente iesite de sub control.

BNR a organizat ieri obisnuita operatiune repo prin care trei banci au luat 4,9 miliarde RON. Credem ca ratele vor continua sa ramana la aceste niveluri scazute mai ales deoarece la inceputul saptamanii viitoare lichiditatea din piata s-ar putea imbunatati pe fondul unor sume ce revin in piata interbancara de la MF, urmand tiparul lunar obisnuit, noteaza si analistii ING Bank.

Pe piaţa monetară, dobânzile pe termen foarte scurt au scăzut faţă de şedinţa precedentă. Astfel, BNR a afişat în prima parte a zilei un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 2,78% pe an, faţă de 2,84% în şedinţa precedentă, în timp ce pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobânda a coborât la 3,28% pe an, de la 3,34% în şedinţa anterioară.