Guvernul de la Atena a aprobat, noaptea trecuta, planul de austeritate cerut de Uniunea Europeana si Fondul Monetar International in vederea eliberarii unui nou pachet de asistenta financiara internationala pentru Grecia, in valoare de 130 de miliarde de euro. Duminica, pachetul de masuri de austeritate va fi supus la vot in Parlamentul de la Atena, anunta AFP. Grecia risca sa intre in incapacitate de plata a datoriilor la jumatatea lunii martie, in cazul in care nu ar primi pachetul de asistenta financiara internationala.

Potrivit Biroului de Presa al Guvernului Papademos, citat de agentia semi-oficiala ANA, planul de masuri de austeritate a primit unanimitate de voturi in cadrul Guvernului.

Noul plan de austeritate - care prevede, printre altele, o scadere de circa 20% a salariului minim, reduceri ale pensiilor si suprimarea rapida a 15.000 de locuri de munca in sectorul public - a fost negociat timp de trei saptamani intre politicienii greci si reprezentantii institutiilor internationale.

Sindicatele din Grecia au anuntat, inca inaintea incheierii acordului, ca urmeaza sa organizeze o noua greva de 48 de ore, pentru a protesta impotriva masurilor de austeritate.