Aurul este valuta regilor, Argintul a negustorilor, iar Datoria a sclavilor. Banii devin hartii fara valoare - Marea Devalorizare are efecte catastrofale, se arata intr-un comunicat al Admiral Markets. Imprumuturile publice si reducerea cheltuielilor prin masuri fiscale severe, transforma populatia si generatiile urmatoare in sclavi indatorati bancilor si institutiilor financiare internationale ce creeaza si imprumuta bani care nu exista. Pretul platit este dublu, dobanzi la datoria ce necesita cresterea constanta a taxelor si scaderea inevitabila a puterii de cumparare.

datoriaFoto: Hotnews

Devalorizarea globala la care asistam creste artificial pretul activelor, reprezentand un transfer de bunastare de la cei ce-si pastreaza economiile in bani de hartie catre cei ce stiu sa profite de cel mai mare “jaf” din istorie. Aurul s-a apreciat peste 11% in 2012, in timp ce pentru Argint cresterea este dubla, impulsionata de intentia Rezervei Federale de a mentine politica monetara 0 pana in 2015-2016 si de a apasa din nou butonul tiparnitei de bani. Cei ce au acest “privilegiu”, i-l vor urma pentru a-si dilua datoriile, pentru restul alternativa este “Sclavia Moderna” (datorii, taxe si cedarea politicilor monetare, fiscale si guvernamentale). Indicii bursieri au cel mai bun start de an dupa 1987, cei americani crescand peste 8%, iar indicele german 15%, datorita plusului de incredere castigat prin diversiunea denumita “Criza Globala”, continuand astfel trendul inceput in 2009, cand unica solutia la criza financiara a fost devalorizarea banilor.

Pentru investitori, aceasta este provocarea vietii, iar primul obiectiv il reprezinta protectia capitalului. Volatilitatea va fi mare, iar oportunitatile unice. Castiguri reale vor inregistra cei ce vor detine active care cresc datorita intrarilor de capital si nu active al caror pret se ajusteaza pentru a reflecta scaderea puterii de cumparare a valutei in care este cotat, pentru ca in acest caz castigul este iluzoriu. Cel mai elocvent exemplu sunt depozitele bancare a caror valoare reala de fapt scade continuu, fiind subtil “furata” de guverne si bancile centrale. Investitiile pe termen lung insa, nu mai sunt o solutie, ci doar cele pe termen scurt si mediu bazate pe cunostinte solide in domeniul financiar, pentru a profita de cresterea preturilor cand creste apetitul pentru risc si interes speculativ la nivel global si de scaderea lor in moment de panica, atunci cand fluxul de capital cauta lichiditate si stabilitate, in ciuda randamentului cel mult nul, a incheiat analistul Admiral Markets.