Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

​Comisia Europeana a trimis Guvernului de la Bucuresti scrisoarea oficiala de instiintare a intreruperii platilor pentru cererile aferente Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane

Autoritatile romane au primit scrisoarea oficiala a Comisiei Europene de instiintare a intreruperii platilor pentru cererile aferente Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu. Acesta a precizat ca la buget exista suficiente fonduri pentru ca finantarea sa fie asigurata in continuare. Guvernul spera ca platile europene din cadrul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane sa fie reluate la sfarsitul lunii martie.

Pretul primelor licitatii RA-APPS: Preturile imobilelor scoase la vanzare, intre 48.000 si 2,4 milioane euro fara TVA

Primele imobile scoase la vanzare de catre Regia Patrimoniului Protocolului de Stat vor fi licitate pornind de la preturi cuprinse intre 48.000 de euro si 2,4 milioane euro, fara TVA. Cele mai scumpe active ofertate sunt vilele cu caracter turistic si hotelurile de pe litoral si din Suceava. Pentru Bucuresti, preturile primelor locuinte scoase la vanzare pornesc de la 52.000 de euro pentru o mansarda, urca pana la 90.000 de euro pentru un apartament si depasesc 280.000 de euro pentru un apartament care dispune si de o suprafata importanta de teren. Pentru toate aceste prime imobile care vor fi licitate, RA-APPS vrea sa obtina minimum 15,8 milioane euro, raportat la pretul de pornire al licitatiilor. In bugetul pentru acest an, Guvernul si-a propus sa incaseze 706 milioane lei (echivalentul a peste 160 milioane euro) din vanzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmand astfel sa creasca de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.

Acord final al zonei euro asupra unui plan de finantare-gigant pentru salvarea Greciei. Document confidential: Planul de salvare a Greciei ar putea deraia cu usurinta

Statele din zona euro au ajuns, marti, la un acord final asupra unui nou plan de salvare fara precedent destinat Greciei, in valoare totala de 230 de miliarde de euro, pentru a evita un faliment al statului elen, cu consecinte imprevizibile pentru intreaga Europa. Astfel, Grecia va beneficia de un ajutor public de 130 de miliarde de euro si de un efort mai mare din partea sectorului privat, care a acceptat sa suporte o reducere de 53,5% a valorii titlurilor datoriei Greciei, in loc de 50%, lucru ce ar permite stergerea a circa 100 de miliarde de euro din datoria tarii. Acordul a survenit dupa mai mult de 12 ore de negocieri intre ministrii de finante din zona euro. Planul de ajutorare a Greciei cuprinde, pe de o parte, o componenta de ajutor public (in principal imprumuturi), in valoare de 130 de miliarde de euro, care vine peste un prim program de imprumuturi pentru tara decis in mai 2010 si care a ajuns deja la 110 miliarde de euro. Celalalt aspect se refera la o stergere partiala a datoriei grecesti detinuta de creditorii privati, banci si fonduri de investitii. In final, noul plan de salvare ar urma sa permita reducerea indatorarii la nivelul de 120,5% pana in 2020, de la 160%, cat este in prezent. Pe de alta parte, un raport confidential al creditorilor institutionali internationali obtinut de Reuters avertizeaza ca cel de-al doilea program de salvare a Greciei ar putea cu usurinta sa deraieze, lucru care ar risca sa duca datoria publica la un nivel imposibil de administrat. Autorii raportului si-au exprimat ingrijorarile asupra faptului ca o eventuala amanare continua a reformelor structurale economice si a privatizarilor ar putea adanci si mai mult recesiunea din Grecia.

Samsung a prezentat doua noi smartphone-uri Galaxy care vor fi disponibile in Romania incepand din luna aprilie

Samsung Electronics a prezentat, inaintea Targului de telecomunicatii Mobile World Congress din Barcelona, doua noi smartphone-uri din gama Galaxy - mini 2 si Ace 2 - despre care sustine ca sunt dotate cu "specificatii si servicii imbunatatite" fata de modelele anterioare. Noile telefoane vor fi disponibile in Romania incepand cu luna aprilie a acestui an, in cazul primului model, si incepand cu luna mai in cazul celui de-al doilea terminal. Preturile noilor telefoane nu au fost deocamdata anuntate.