Agentia pentru privatizare din Grecia a anuntat ca vrea sa vanda un vast teren de pe Insula Corfu, intens vizitata de turisti, ca parte a planului ambitios de privatizare pus la punct de autoritatile grecesti si care se va ridica la 19 miliarde de euro pana in 2015.

Potrivit unui comunicat al Fondului de dezvoltare imobiliara al Greciei, statul va concesiona pe 100 de ani un teren de aproape 50 de hectare aflat in zona de nord-est a insulei Corfu, in Kassiopi, scrie Wall Street Journal.

Investitorii au termen-limita pentru a se inscrie in cursa pana in 10 aprilie. Pe o treime din terenul oferit in concesiune se poate construi fie un complex de case de vacanta fie spatii pentru petrecerea timpului liber.

Pentru a obtine imprumutul de la FMI si UE, autoritatile de la Atena au decis sa inceapa privatizarile. Saptamana trecuta statul a anuntat privatizarea DEPA, compania care gestioneaza livrarile de gaze naturale rusesti spre piata din Grecia, dar si a companiei care opereaza reteaua de gazoducte din Grecia, DESFA.