Preturile productiei industriale din zona euro au crescut in luna februarie cu 0,6% fata de ianuarie. Fata de luna decembrie preturile productiei industriale crescuse in ianuarie cu 0,8%, conform datelor publicate marti de Eurostat si citate de AFP. In raport cu aceeasi perioada a anului 2011, in zona euro preturile productiei industriale au crescut cu 3,6%.

Majorarea constatata in februarie a fost cauzata in principal de preturile din sectorul energetic, care au crescut cu 1,2% in zona euro. Bunurile intermediare au inregistrat o crestere de 0,6%, bunurile pentru folosinta indelungata si cele pentru consum neindelungat au crescut cu 0,3%, in timp ce preturile bunurilor de capital au crescut cu 0,2%.

Conform Eurostat cele mai mari cresteri au fost inregistrate de Belgia (+1,9%) si Finlanda (+1,7%), in timp ce Malta a avut cea mai redusa rata de crestere, de 0,1%. Cipru si Slovenia au fost statele in care preturile productiei industriale au scazut cu 0,3% si, respectiv, 0,1%.

Pentru intreaga Uniune Europeana preturile productiei industriale s-au majorat cu 0,8% in februarie fata de luna ianuarie si cu 4,3% fata de luna februarie din 2011. La fel ca in zona euro, principala cauza a fost reprezentata de majorarea preturilor la energie, care au crescut in medie cu 1,5% fata de luna ianuarie.